Actuacions

Obertura de la franja de Can Cebrià de Vilanova del Vallès (2010)

S'executa la franja de protecció perimetral de la urbanització de Can Cebrià, a Vilanova del Vallès, amb una superfície de més de 50000 m2.

En aquesta franja s'han talat més de 40 arbres de més de 12 metres d'alçada que presentaven risc de caiguda sobre habitatges, sense causar cap dany.






Disseny i creació d'àrees de pic-nic a Vallgorguina i Montornès del Vallès(2010-2011)

Forestals del Maresme ha dissenyat i instal.lat diverses àrees de pic-nic i lleure, amb elements sostenibles (fusta certificada FSC, mínim ús de metalls i formigó i total integració a l'entorn) i extraordinàriament durables. Redacció del projecte i direcció d'obra dels treballs del Projecte del Passeig de Ribera de la Riera d'Òrrius (2010-2011)


Es poden fer unitats individuals o conjunts de bancs i taules, bancs, terres de fusta, embellidors d'estructures artificials, i tot a uns preus molt competitius, i amb una llarga durabilitat (més de 15 anys), i amb un mínim manteniment biannual.

Així, aquests elements de fusta, son indicats per a particulars (jardins, espais agrícoles), complexos industrials a l'aire lliure, escoles i instituts, parcs urbans i zones forestals i espais naturals.




Basant-nos en un projecte redactat pels serveis tècnics de la FADFM, comprèn els treballs d'obertura i consolidació d'un camí que uneix els diferents veïnats d'Òrrius, a través dels laterals de les rieres d'Òrrius i Cèllecs.



El projecte esmentat, ha tingut un cost d'execució de 405.000 €, i inclou l'esmentat camí de 800 metres, una àrea de lleure, una àrea de jocs infantils, una pista d'squate i un aparcament.


En aquest cas, s'han utilitzat tècniques de bioenginyeria que permeten consolidar les actuacions a un cost sensiblement menor que amb materials convencionals, a més d'aconseguir una integració paisatgística més ràpida i fàcil.

El projecte s'ha pensat, també, per abaratir els costos de manteniment de l'obra, una vegada estigui recepcionada per l'Ajuntament.


Tala d'una Palmera morta de grans dimensions en un jardí d'un edifici modernista catalogat (2010)

Can Puig i Cadafalch d'Argentona (El Maresme) era la casa d'estiueig de l'arquitecte modernista del mateix nom, i està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, la màxima catalogació d'un edifici a Catalunya.

Un dels elements més característics paisatgísticament parlant, és el seu jardí, on hi trobem teixos, xiprers, rosers, falgueres, i una magnífica palmera dactilera.

Fa 2 anys, el morrut va atacar la palmera del pati de l'edifici modernista, i malgrat els tractaments, la va matar. Amb el risc de trencament del tronc degut a que l'escarbat hagués minat la cofa i amb la podridura natural de l'exemplar mort, i d'acord amb la normativa que obliga a treure les palmeres afectades pel morrut, es va decidir treure la palmera.

Per executar aquests treballs, la propietat va confiar amb una empresa experta i amb experiència, Forestals del Maresme.

Es va aprofitar que una grua havia de treballar a l'edifici per retirar la palmera, per donar suport a les tècniques de trepa. Així, la palmera que feia més de 13 m i pesava 4 Tn, es va tallar en dos trossos, i suspesos un a un, es van treure al carrer per a ser posteriorment incinerades. Es van prendre totes les mesures necessàries per afectar a les persones i a l'edifici modernista.

Tala d'un pi de més de 25 metres d'alçada a Vallgorguina (2009)

A la urbanització Canadà parc, l'equip d'especialistes en poda d'alçada de Forestals del Maresme ha talat un pi ornamental en mal estat que media 25 metres d'alçada, i es trobava situat entre l'habitatge familiar i la piscina.

L'arbre es va tallar a peces, per evitar danys a persones i propietats.